Een van onze Mechelse basismilitanen. Op hem kan en mag je altijd rekenen ... ook in moeilijker tijden.

zondag 2 september
Zondagochtend neem ik in tegenstelling tot andere dagen graag tijd voor een uitgebreid ontbijt. De bakker om de hoek, aan de Liersesteenweg, heeft de beste “briochen” (Mechels voor koffiekoeken) van Mechelen en omstreken. Samen met mijn vriendin tafelen we dan tot ’s middags. Soms durf ik de tijd te nemen om een heerlijk Engels ontbijt te maken met worst, spek, eieren,… heerlijk!
Na mijn zondagochtendritueel gaat het wekelijks naar de modelvliegclub. Zelf ben ik de trotse eigenaar van een vliegtuig en een helikopter. Vandaag testte ik mijn herstelde helikopter uit die vorige week een spectaculaire crash maakte… Na het vliegeren met vrienden trek ik naar het Zennegat waar ik met mijn beste vriend Dirk aan de toog keuvel met cafébaas Pol Sas en zijn zoon Tom. Zonder twijfel het beste café van België.
De dag eindigen doe ik met Witse, mijn favoriete TV-serie. Ik durf er zelfs de hoorn van de telefoon voor afleggen. (schaterlacht)

maandag 3 september
’s Ochtends haast ik me door de keuken, geef Kotchi en Swiffer (mijn twee katten) hun dagelijkse portie brokken, neem snel een boterham en spring in de wagen. Om 10u moet ik in de zaak zijn waar ik werk als televisiehersteller. Werken als hersteller zal voor vele mensen een saaie job lijken al lachen we flink wat af op de werkvloer. Vandaag krijgen we een nieuwe collega en dan maken we steeds dezelfde grap na de eerste herstelling. Na het vervangen van de transistor werkt de televisie perfect. Wanneer hij even weg is voor een wc-bezoekje, trekken we de stekker uit het stopcontact en blazen we flink wat sigarettenrook door de ventilatierooster aan de achterzijde. Wanneer hij terugkomt ziet hij dat de televisie geen beeld meer geeft en dat er rook uit de televisie komt. Onze collega schiet in paniek maar als we hem de grap uitleggen kan hij niet anders dan hartelijk mee lachen.
Na een werkdag tussen de televisies kies ik ’s avonds voor ontspanning. Luieren voor de televisie is voor mij een perfecte afsluiter voor de eerste werkdag.

dinsdag 4 september
 “Haast en spoed zijn zelden goed”, helaas is dat voor mij dagelijkse kost. Eens op het werk voel ik me echt in mijn sas. Televisies zijn meer dan electronica voor mij. Er zijn vaak heel wat mooie verhalen aan verbonden. Zo werd vanochtend een televisie voor herstelling binnen gebracht van een man uit Blaasveld. Het toestel was ruim 20 jaar oud maar werkte nog naar behoren, tot de dag voordien. De man was oprecht teleurgesteld in zijn kijkbuis en had meer verwacht van de technologie van weleer. Blijkt nu dat het de geest heeft gegeven omdat een muis één van de kabels binnenin heeft doorgebeten. Het toestel is hersteld, de muis daarentegen… De man was dolgelukkig dat hij zijn televisie opnieuw mee naar huis kon nemen. Soms schenken klanten hun oude toestellen aan mij. Ik restaureer ze dan en vul er mijn verzameling mee aan. Ik ben een beetje nostalgisch aangelegd op dat vlak. Thuis heb ik makkelijk 20 gerestaureerde televisies staan, het begint op een museum te gelijken.

woensdag 5 september
De werkweek is in balans en woensdagavond is een speciale avond voor mij. Geen tijd en zin om te luieren, in tegenstelling, ik schiet als een pijl richting Spaanse les.Je bent nooit te oud om te leren en daarom schreef ik me enkele jaren terug in voor een cursus Spaans. Dat beviel me zo goed dat ik de lessen ben blijven volgen. We zijn nu met een 8-tal cursisten die al geruime tijd een hechte groep vormen. Uiteraard trek ik dan ook vaak met mijn vriendin naar Spanje, voornamelijk naar Andalusië, waar we een pak vrienden hebben wonen. Na de Spaanse les gaan we vaak nog een afsluiter drinken in Casa Tano, een gezellige Spaanse bar op het Nieuwwerk in Mechelen.

donderdag 6 september
Vannacht geen oog dicht gedaan. Ik sukkel nog steeds met mijn been na mijn brommerongeluk van 2 weken geleden. De eerste week was een echte marteling, vooral omdat ik ben blijven doorwerken terwijl rust me meer goed zou doen maar dat is de aard van het beestje hé. Wanneer is de radio ’s ochtends opzet gaat het weer over de vastgelopen regeringsonderhandelingen. Onvoorstelbaar dat in een welvarend land als België er zo aan toe kan gaan. Ik ben een echte Belgicist, mijn moeder is Waalse, mijn vader Vlaming, thuis spraken we beide talen gesproken. Het houdt toch geen steek om in een verenigd Europa een land in tweeën te gaan splitsen. Stel je voor dat we over de Vlaamse Kust en de Waalse Ardennen moeten gaan spreken. Na het werk spring ik nog even binnen op het sp.a secretariaat in Mechelen en keuvel ik wat bij met de medewerker van Caroline.

vrijdag 7 september
Alle toestellen zijn intussen afgewerkt zodat al onze klanten ook in het weekend op hun vertrouwde buis terecht kunnen. Voor mij vandaag geen TV’s. We handelen nog enkele zaken af en kunnen vroeger naar huis. Vrijdagnamiddag maak ik graag tijd om nog enkele kranten te lezen die ik in de werkweek links heb laten liggen. Uiteraard ga ik op zoek naar artikels over sp.a en Caroline. Ik kijk uit naar de voorzittersverkiezingen in oktober want ik denk dat ze de geknipte kandidate is! Naast kranten lees ik behoorlijk wat tijdschriften. EOS, De schakel, Test Aankoop, Natuur & Techniek en enkel vaktijdschriften. Mijn poezen komen net zoals altijd op mijn schoot meelezen. Op de achtergrond klassieke muziek, schitterend.

zaterdag 8 september

Vandaag geen wekker. In het weekend ban ik zoveel mogelijk mijn agenda en probeer ik mijn zin te doen. Naast een rustig ontbijt met de krant gaat het meestal richting supermarkt. Sinds enkele jaren heb ik een elektrische scooter, ideaal om kleine boodschappen te doen, vrienden te bezoeken of gewoon te ontspannen. Bovendien geen vervelende rook uit de uitlaat, hooguit een paar uur opladen aan het stopcontact. In tegenstelling tot andere zaterdagen ga ik vandaag geen vrienden bezoeken maar trek ik richting De Nekker. Morgen organiseert sp.a immers Zomertoeren en dus draag ik mijn steentje bij bij het opbouwen van tenten, klaarzetten van tafels en stoelen, ophangen van affiches,…

Zomertoeren start met een fietstocht van 25 of 60 kilometer, nadien volgt een stevige maaltijd met Portugese kip, kip met appelmoes of een vegetarische maaltijd. Ik heb vernomen dat er meer dan 200 inschrijvingen zijn, dat belooft! Ik kijk er alvast naar uit!

We zijn met een heleboel vrijwilligers om alles klaar te zetten. Tenten, slingers, tafels, stoelen,… we vergeten niets. Afsluiten doe ik met een frisse pint, het is tenslotte weekend. Morgen de grote dag dus vanavond vroeg tussen de lakens! Tot morgen op Zomertoeren!