De rivieren in Vlaanderen zijn jarenlang sterk vervuild geweest. Mede door de inspanningen van Aquafin zien we hier geleidelijk aan verbetering in komen. In opdracht van het Vlaamse Gewest bouwt Aquafin namelijk de nodige infrastructuur om het huishoudelijk afvalwater te zuiveren.  Het gaat dan om de zogenaamde collectoren en zuiveringsinstallaties.

Ook in Diest wenst Aquafin infrastructuurwerken uit te voeren. Uit onderzoek is gebleken dat de afvalwaterleiding die zich nu onder de appartementen langs de Koningin Astridlaan bevindt (nrs 66 tot 78) in zeer slechte staat is. Deze leiding watert af via de achtertuinen tussen de Rozengaard en de K. Astridlaan naar de N. Welterstraat.  Bij hevige regen komt deze leiding bovendien onderdruk te staan waardoor er wateroverlast ontstaat.

Aansluitend op de rioleringswerken Peetersstraat/Mariëndaalstraat, start Aquafin vanaf maandag 18-09 met rioleringswerken aan de Rozengaard en N.Welterstraat.   Deze werken zullen in het totaal ongeveer 4,5 maand duren.

Vanaf maandag 18-09 zal het kruispunt Sint-Jansstraat/K.Astridlaan tot half november (onder voorbehoud van voortgang van de werken) worden afgesloten voor het verkeer en geldt er een omleiding via de N. Weltersstraat (die tijdelijke dubbele richting zal zijn) en de Rozengaard (die tijdelijk van rijrichting zal gewijzigd worden).  De Wolvenstraat blijft nog dubbele richting.

Bron: stad Diest