OUDENBURG - De Start to Run 2018 van Curieus Oudenburg was opnieuw een succes! De 11de editie startte op 22 januari met 25 deelnemers, met slechts één doel voor ogen: 5 kilometer lopen op de lenteloop in Oudenburg! Na 9 weken behaalden op 26 maart 2018 15 start-to-runners hun brevet. 

25 sportievelingen meldden zich op 22 januari aan op de piste naast de sporthal van Oudenburg voor de 1ste training. Dit is iets minder in vergelijking met andere jaren, maar daarom waren ze niet minder gemotiveerd. Na negen weken, a rato van drie trainingen per week mochten 15 start-to-runners op maandag 26 maart hun brevet in ontvangst nemen. Als kers op de taart liepen ze alle 15 de 5 km in de Oudenburgse Lenteloop, een puike prestatie! Sommigen hadden nog nooit gelopen en het gure en natte weer van de eerste weken en de zware griepepidemie maakten deze editie dubbel zo zwaar. We trotseerden alle mogelijke winterweer en geen enkele training werd afgelast. Iedereen deed zijn best en was super gemotiveerd. Gino Dumon en Ulrike Vanhessche blikken dan ook zeer trots terug op een geslaagde editie 2018. Het trainingsteam ( Gino Dumon, Ulrike Vanhessche, Noël Alleyn, Liesbeth Verplancke, Anja Blauwet en Cathy Steelandt) is zeer tevreden. Proficiat aan de deelnemers en dank aan de vrijwilligers van het trainingsteam!

Start to run schenkt 100€ aan het Rode Kruis Oudenburg

Op maandag 26 maart, na de uitreiking van de brevetten , schenken de verantwoordelijken van de Start to run, Ulrike Vanhessche en Gino Dumon, in naam van Curieus, een cheque van 100€ aan de plaatselijke Rode Kruis afdeling. ‘Ons doel was mensen leren lopen op hun tempo met de glimlach, daarnaast hebben we ook nog gelopen voor het goede doel en danken we de vrijwilligers van het Rode Kruis voor hun dagelijkse inzet’, besluiten Gino en Ulrike.