Op maandag 31 juli zijn de werken gestart voor de heraanleg van de Franklin Rooseveltlaan. Bedoeling is om veilig afgescheiden fietspaden aan te leggen en de voetpaden te vernieuwen. De Commissie voor de coördinatie van de werven keurde de werfplanning en de bijhorende omleidingen en signalisatie goed.

De werf zal in verschillende fases verlopen. De eerste fase loopt van 31 juli tot eind september tussen de Ter Hulpensesteenweg en de Uruguaylaan. Tijdens deze eerste fase blijft een rijstrook in beide richtingen behouden (zoals vandaag het geval is). Een rijstrook voor het lokaal verkeer garandeert de toegang tot de woningen en ambassades.

Voor dit project werd 7 miljoen euro voorzien. Het is de bedoeling de werken af te ronden voor september 2018. Het lastenboek legt een strikte deadline op en een dwangsom wanneer de termijn overschreden wordt. Er zal tijdens de hele duur van werken een ombudsman beschikbaar zijn. De ombudsman Sergio Bruno is bereikbaar via 0498927118 en sergio.bruno@viabuild.be.