Vanaf vandaag (18 april) tot zondag (23 april) vindt in Brugge ‘De week van de grote lenteschoonmaak’ plaats. Tijdens deze week voert de Stad, samen het haar bewoners, een grote opkuisactie.

In maart lanceerde de stedelijke preventiedienst een oproep naar alle Bruggelingen om mee de handen uit de mouwen te steken. Verenigingen, scholen, buurtcomités, bedrijven of individuen konden een opkuisactie registreren bij de preventiedienst. Intussen werden 22 acties geregistreerd. De initiatiefnemers krijgen voor hun actie het nodige opkuismateriaal van de Stad ism IVBO en Mooimakers: afvalzakken, handschoenen, fluojassen en afvalgrijpstokken.

De dienst Stadsreiniging doet extra rondes, ook in het weekend, om het verzamelde zwerfvuil op te halen.

Ook buiten de week van de grote lenteschoonmaak blijft het belangrijk om blijvend aandacht te hebben voor een propere stad. Zwerfvuil zorgt namelijk voor ergernis en overlast. Bovendien zijn mensen, eens er afval ligt, vlugger geneigd om er nog meer afval bij te gooien. De komende weken zal duidelijk worden dat Stad Brugge de strijd met afval en onkruid ten volle aangaat.

Via www.brugge.be/properbrugge kun je opkuismateriaal reserveren en blijf je op de hoogte van de activiteiten in het kader van de grote lenteschoonmaak.