Deze week raakte bekend dat het gerecht een nieuw witwasonderzoek tegen drie leden van de textielfamilie Beaulieu gestart is. Ze zouden volgens De Tijd voor bijna 200 miljoen euro hebben witgewassen via Luxemburg.

“Dit is het zoveelste bewijs dat justitie echt wel kan doorbijten in een dossier dat door iedereen al werd afgeschreven”, zegt staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez. “We hebben de voorbije jaren een kader gecreëerd om de grote financiële criminaliteit écht aan te pakken. Op basis van de krantenberichten zijn we blij dat er ook op het terrein belangrijke resultaten geboekt worden.”

Crombez is ook blij dat nu ook de werkgeversorganisaties Agoria en de Confederatie Bouw sociale dumping willen aanpakken. “Ze hebben groot gelijk dat opdrachtgevers die spotgoedkope, buitenlandse werkkrachten inzetten aan dumpingprijzen geresponsabiliseerd moeten worden. De oneerlijke concurrentie komt immers niet alleen van buitenlandse spookfirma’s, maar evengoed van Belgische bedrijven. Ze moeten stoppen met collega’s naar het faillissement te drijven.”

“We hebben van de strijd tegen sociale dumping een absolute topprioriteit gemaakt, maar we kunnen die strijd nooit alleen winnen. We hebben de werkgevers, de werkgeversorganisaties én een sociaal Europa nodig om samen een vuist te maken tegen sociale dumping en oneerlijke concurrentie”, besluit John Crombez.

Lees meer over onze aanpak tegen sociale dumping op www.socialedumping.be