'Samen energiek' is een project in samenwerking met beweging.net en de provincie Vlaams-Brabant. Samen met deze partners gaan we op zoek naar mogelijkheden om in woningen in Diest de energiekost flink naar beneden te halen.

Vijf gezinnen in Diest krijgen de kans om hun woning op energievlak te laten doorlichten door een energiespecialist aan de hand van een thermografisch onderzoek.

De kostprijs van zo'n thermografisch onderzoek bedraagt normaal zo'n 400 euro. Door de tussenkomst van de provincie en de gemeente, wordt deze last verkleind tot amper 30 euro/woning.

De warming up home-party's zullen plaatsvinden in de periode van 30 januari tot 10 februari 2017.

Iedereen die in Diest woont, kan zich kandidaat stellen voor het project. Voorwaarde is wel dat je een vijftal vrienden, buren, collega's, familie of kennissen uitnodigt wanneer de energiespecialist langskomt. Ook zij zullen er wellicht heel wat uit leren.

Bij de selectie zal gestreefd worden naar een verscheidenheid aan woningtypes (rijwoning, halfopen bebouwing, open bebouwing,...), gezinstypes en locaties. Er zal ook rekening gehouden worden dat oudere woningen interessanter zijn voor zo'n doorlichting dan nieuwbouw.

Gelieve je vóór 1 december 2016 kandidaat te stellen voor een Warming Up Home-Party door een mailtje te sturen naar diest@wonenaandedemer.be met vermelding van de redenen waarom je je graag kandidaat stelt.

Neem contact op met het woonloket (tel. 0496 25 85 29) of de dienst duurzaamheid van de gemeente (tel. 013 35 32 19) voor meer informatie over deze actie.

BRON: Stad Diest - www.diest.be