Op vrijdagavond 19 februari 2016 vindt in cc ’t Bolwerk in Vilvoorde het sporgala plaats met als centrale gast Sven Nys.

Die avond wordt ook de Trofee van Sportfiguur 2015 Vlaams-Brabant uitgereikt. De winnaar van die Trofee wordt door jou bepaald. Jij kan immers je stem uitbrengen op één van de drie kandidaat-winnaars. Het gaat tussen Bart Swings (langebaanschaatser), Alison Van Uytvanck (tennisster) en Jasper Stuyven (wielrenner). Al wat je moet doen, is naar de website van de provincie gaan en daar het formulier invullen met je stem. Als je meedoet, maak je bovendien kans op een uitnodiging voor het sportgala in Vilvoorde. Gewoon doen!

Stemmen kan via deze link.

Intussen zijn de werken aan het nieuwe belevings- en trainingscentrum op de Balenberg in Baal-Tremelo gestart. Het nieuwe gebouw staat al in de steigers. Ook de provincie steunt dit nieuwe pareltje op de Balenberg financieel.  In het najaar gaat het fonkelnieuwe Sven Nys Cycling Center open. Maar eerst met zijn allen stemmen voor de Sportfiguur 2015 van de provincie Vlaams-Brabant.