De Pamperbank is een inzamelproject van Samen Sterker dat luieroverschoten herverdeelt over kansarme gezinnen. Dit najaar opende het 25ste filiaal. Daarmee is De Pamperbank in bijna de helft van de West-Vlaamse gemeenten actief en nagenoeg gebiedsdekkend in gans de provincie.

Luieroverschotjes inzamelen, deze per maatje herverpakken met vrijwilligers en de pakketjes vervolgens ter beschikking stellen van kansarme gezinnen. Met deze eenvoudige succesformule werden dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers ondertussen meer dan 200.000 luiers ingezameld en bijna 8.000 luierpakketten verdeeld. Een onverhoopt succesverhaal!

Dankzij onze vrijwilligers werden meer dan 200.000 luiers ingezameld en ruim 8.000 luierpakketten verdeeld #pamperbank

“Daarmee konden we reeds heel wat gezinnen bereiken”, zegt initiatiefneemster Michèle Hostekint. “Bijna één op de acht kinderen groeit vandaag in Vlaanderen op in een kansarm gezin. Als je weet dat een kind gemiddeld 5.000 luiers gebruikt voor het zindelijk is, dan is het duidelijk dat de aankoop van luiers voor baby’s en jonge kinderen een forse hap neemt uit het budget van kwetsbare jonge gezinnen. Via de inzamelacties van De Pamperbank proberen we hier aan tegemoet te kopen. Een klein gebaar, om armoede een figuurlijke schop onder de kont te geven. Samen kunnen we de kinderarmoede terugdringen”.

Bijna één op de acht kinderen groeit vandaag in Vlaanderen op in een kansarm gezin. Luiers nemen een forse hap uit het gezinsbudget.

Over minder dan een maand, van 18 tot 24 december, warmt Vlaanderen weer op tijdens Music for Life/De Warmste Week van Studio Brussel. In die week zorgt iedereen voor iedereen en worden honderden acties georganiseerd voor talloze goede doelen. Net als vorig jaar werd de Pamperbank als één van de inmiddels meer dan 1.500 goede doelen geselecteerd.

Vanaf deze week komt de actie echt op gang en kunnen acties ten voordele van de Pamperbank geregistreerd worden. Maar er is meer: dit jaar hebben we zelf een gecentraliseerde actie op touw gezet, waarvoor we graag op jullie medewerking rekenen. Onder het motto ‘De Warmste Poep’, hebben we 2.000 snoepzakjes laten vullen met de gekende ‘rode poepkes’. Bedoeling is dat deze kant-en-klare snoepzakjes (150 gr.) met herkenbare papieren strip verkocht worden aan de prijs van 5,00€/zakje. De opbrengst gaat integraal naar De Pamperbank voor de aankoop van extra luiers in één van de inmiddels 33 West-Vlaamse filialen. Wil jij eveneens snoepzakjes verkopen op de komende kerstmarkt, receptie, door de jeugdbeweging er mee op pad te sturen, … Geef dan snel een seintje aan info@samensterker.be met opgave van jouw contactgegevens en het gewenste aantal zakjes.

Alvast bedankt voor de warme steun en leuke ideeën!

Het Samen Sterker Team