Het Dienstenthuis in Mechelen heeft van Vlaams minister Kathleen Van Brempt (sp.a) voor de volgende vier jaar voor ruim zeshonderdduizend euro bijkomende middelen gekregen. Deze extra steun neemt het Dienstenthuis te baat om zijn huidige werking in Mechelen en Lier ook richting Heist-op-den-Berg uit te breiden.

Het dienstenchequebedrijf Dienstenthuis ging goed tweeënhalf jaar geleden van start in Mechelen en zet ondertussen dagelijks ongeveer tweehonderd vijftig thuishelpers, waarvan de meesten halftijds, aan het werk bij particulieren in de regio's Mechelen en Lier. Het merendeel van deze thuishelpers vond door zijn langdurige werkloosheid of lage scholingsgraad niet de weg naar de arbeidsmarkt. Via Dienstenthuis, dat als invoegbedrijf is erkend, is hen dat wel gelukt. "Ik ben via het internet terechtgekomen bij Dienstenthuis Mechelen en dankzij dit bedrijf ben ik ondertussen twee jaar aan de slag", getuigt Nayat El Boyadi uit Mechelen, die dagelijks twee klanten van Dienstenthuis helpt met huishoudelijke taken zoals poetsen of de vaat doen. "Nayat helpt me wekelijks een halve dag. De hulp via Dienstenthuis is professioneel geregeld en ik ben er erg tevreden over", zegt Dirk Van Ranst.

Eveneens tevreden over de aanpak deelde Vlaams minister van Sociale Economie Kathleen Van Brempt dinsdag tijdens een werkbezoek mee dat ze, verdeeld over de komende vier jaar, Dienstenthuis Mechelen zeshonderd zestigduizend euro extra toekent.

Met die steun kan Dienstenthuis honderd personen extra voltijds aan het werk zetten, met andere woorden zijn personeelsbestand nagenoeg verdubbelen. "Deze nieuwe jobs zullen helpen om de Mechelse werkloosheid te laten dalen. Bovendien beantwoorden ze aan een reële vraag van veel gezinnen naar huishoudelijke hulp en biedt het een antwoord op een betere combinatie tussen arbeid, gezin en vrije tijd", reageert de Mechelse schepen van Werk en Economie Caroline Gennez (sp.a).

Afgevaardigd bestuurder Rudi Vertommen is uiteraard verheugd met de bijkomende middelen die Dienstenthuis Mechelen mag verwachten. "Aangezien de meeste mensen in onze dienst deeltijds werken, kunnen we met deze middelen in praktijk dus een tweehonderdtal mensen extra werk verschaffen. Een deel daarvan zal worden aangewend om, naast onze kantoren in Mechelen en Lier, ook in Heist-op-den-Berg een kantoor op te starten. We hebben reeds in de Bergstraat een pand daarvoor, zodat we er op 1 oktober kunnen openen", besluit Rudi Vertommen.