Op 3 oktober is tijdens de ochtendspits verkeerschaos ontstaan in de deelgemeente Rumst. De files stonden in beide richtingen van aan de E19 tot in Boom! Kinderen geraakten pas na 40 minuten vertraging op school! Voor de zwakke weggebruikers (vooral schoolgaande jeugd) was het een gevaarlijke situatie! Als reactie op deze chaos
interpelleerde Francy van der Wildt (sp.a) de schepen voor mobiliteit Wendy Weckhuysen (CD&V) op de gemeenteraad van oktober. Ook vroeg sp.a het feitenverslag op bij de Pidpa. Conclusie: de chaos had grotendeels vermeden kunnen worden!


Op 3 oktober, in de loop van de voormiddag, communiceerde de gemeente via Facebook dat men niet op de hoogte was van deze blijkbaar dringende werken. Uit het feitenverslag blijkt dat Pidpa de gemeente reeds op 25 september verwittigde. De gemeentelijke diensten stuurden het voorstel voor de werken door naar de politie voor advies. Het antwoord van de politie kwam binnen op 2 oktober.

Volgens de schepen was de chaos vooral te wijten aan de foute afstelling van de lichten. Garry Van Rompuy (sp.a) vulde de interpellatie aan door nogmaals te wijzen op het feit dat het wel degelijk over aangekondigde werken ging! Als zulke aanvraag,  zeker op een drukke verkeersas, wordt aangekondigd moeten alle alarmbellen afgaan, moet de mobiliteitsambtenaar samen met de schepen proactief initiatief nemen en dat is niet gebeurd, aldus Van Rompuy. "Men weet uit ervaring dat het advies van de politie enkele dagen op zich laat wachten. Men had de werken kunnen aankondigen via sociale media en men had borden kunnen plaatsen ter hoogte van het rond punt en de E19 om de moeilijke doorgang in het dorp van Rumst aan te kondigen. Nu stond men, zonder enige informatie, 40 minuten in de file. Voor de afwezigheid van de politie is er ook geen excuus. Op zo’n moment verwacht je van de verantwoordelijken  - de politie, de schepen en de mobiliteitsambtenaar -  dat ze hun botten aantrekken en ter plaatse gaan!"