Onder grote belangstelling werd vandaag 28 juni het fonkelnieuwe Sven Nys Cycling Center op de Balenberg in Tremelo officieel geopend.

Het belevingscentrum laat jong en oud proeven van het veldritgebeuren en de schitterende carrière van Sven Nys. Naast beelden en foto’s kan je er ook enkele fietsen bewonderen..

“Vanaf begin september kan je hier op de Balenberg je hart komen ophalen in het mountainbiken, BMX’en en trialbike want dan zijn de verschillende buitensportparcours ook helemaal klaar. Je kan hier dan zelfs douchen en een mountainbike huren en na je sportieve inspanning genieten van een hapje en een drankje op het grote terras van het belevingscentrum”, zo zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor sport van de provincie Vlaams-Brabant.

Dit belevingscentrum is een unieke samenwerking tussen de overheid en de privésector met name tussen de gemeente Tremelo-Baal, de provincie Vlaams-Brabant, Vlaanderen en Golazo. Op 3 september is er op de Balenberg ook de grote Sven Nys Classic, een bewegwijzerde fietstocht en wordt ook de nieuwe mountainbike-route officieel geopend door gedeputeerde Marc Florquin.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.