Met Sven Nys als eindlaureaat kregen de organisatoren van de Ronde van Vlaams-Brabant de gedroomde ronkende naam op hun erelijst.

Een prachtige winnaar van een schitterende wielervijfdaagse doorheen onze provincie.

In de schaduw van de Tour de France namen in Vlaams-Brabant jonge beloftevolle renners en veldrijders die hun crossseizoen kwamen voorbereiden de handschoen op. Gedeputeerde van sport Marc Florquin blikt tevreden terug: “Geen Alpe d’Huez, maar wel nijdige hellinkjes in onze Ronde. De achttiende editie was opnieuw een schot in de roos. Een vlekkeloze organisatie, elke dag heel wat  volk en sfeer langs de omloop en veel strijd in de koers. De regenbuien tijdens de laatste twee ritten konden de aanwezigen dan ook niet deren.”

Dat de veldrijders stilaan in topconditie verkeren om de modder in te duiken, blijkt uit de uitslagen. Met dubbele ritwinst in het slotweekend voor Tim Merlier, een tijdritzege voor Rob Peeters en een massaspurtoverwinning voor Sven Vanthourenhout kaapten de veldrijders maar liefst vier van de vijf ritzeges weg. De eindzege voor veldritlegende Sven Nys was dan ook de kers op de taart op het feestje van de cyclocrossers.

Bekijk hier enkele beelden van het podium.