Het partijbestuur van sp.a Gent heeft op zondag 12 februari 2017 gemeenteraadslid Sven Taeldeman (44) voorgesteld als kandidaat-schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Ruimtelijke Planning. Hij zou Tom Balthazar opvolgen, die op 11 februari besliste uit de politiek te stappen. Het bestuur legt zijn kandidatuur voor aan de leden tijdens de partijraad op woensdagavond 15 februari.

Karin Temmerman, voorzitter van sp.a Gent: “Na de beslissing van Tom Balthazar, gisteren (zaterdag 11 februari), draagt het partijbestuur van sp.a Gent unanmien gemeenteraadslid Sven Taeldeman voor als kandidaat-schepen. We leggen zijn kandidatuur voor aan de partijraad op woensdagavond 15 februari.”

Gemeenteraadslid Sven Taeldeman werd door het partijbestuur aangeduid als kandidaat-schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Ruimtelijke Planning. Hij zou Tom Balthazar opvolgen. Taeldeman (geb. 17.10.1972) werkt bij de provincie Oost-Vlaanderen als projectleider planningsfase fietssnelwegen. Hij was eerder kabinetschef van gouverneur André Denys en hoofd van de beleidscel Stedenbeleid op het kabinet van Freya Van den Bossche toen die Vlaams minister was.

Sven Taeldeman: “Ik volg de politiek in Gent uiteraard al heel lang. Als de leden mij het vertrouwen geven, krijg ik de kans om mee te werken aan een project waar ik hard in geloof. Om mee te bouwen aan mijn stad. Ik heb daar veel goesting in. Ik wil zoveel mogelijk realiseren van de uitstekende plannen en projecten die Tom de voorbije jaren voorbereidde. En ik kijk er nu al naar uit om nieuwe ideeën mee te geven voor het Gent van morgen.”