T-groep blijft geloven in een toekomst voor het strijkatelier in de Mechelse wijk Otterbeek. Dat meldde het bedrijf gisteren als reactie op de petitie die de vier werkneemsters startten.

«6 maanden na de opening blijkt dat de resultaten nog steeds lager zijn dan verwacht, wat bij de medewerkers van het dienstenatelier aanleiding heeft gegeven tot ongerustheid. Er wordt nog altijd met verlies gewerkt. Waar het de bedoeling was om enkel strijkdiensten te verlenen aan bedrijven, wordt er vandaag voor meer dan de helft rechtstreeks voor particulieren gewerkt», luidt het. T-groep zegt te onderzoeken hoe het project kan groeien. «Uiteraard vormt het verbreden van de klantenportefeuille hierbij een belangrijk element. Om dit door t-groep opgestarte sociale project verder te laten bestaan, is alle steun van het Mechelse bedrijfsleven, de stad Mechelen en de Mechelse bevolking meer dan welkom.»

nieuwe projecten

Stad Mechelen wil alvast graag helpen. Schepen van Lokale economie Caroline Gennez (SP.A) zegt de mogelijkheid te willen onderzoeken om ook aan de werknemers van de stad de dienst aan te bieden. «Daarenboven zal een actieplan sociale economie door onze diensten worden opgemaakt om sociale projecten verder te laten bestaan en nieuwe op te starten. De werkloosheid in Mechelen moet omlaag», besluit Gennez.