De stad wil feestzaal 't Hof nog lang gebruiken als feestzaal. Dat antwoordde het schepencollege op een vraag van HNM-raadslid Dirk Van Thielen, die vreest dat 't Hof zal worden gesloopt.

Van Thielen zei op de gemeenteraad de vrees van een stel verenigingen te vertolken die vrezen dat 't Hof aan zijn zwanenzang is begonnen en tegen de vlakte zal gaan wanneer de stad aan het heraanleg van het achter 't Hof gelegen binnengebied begint.

Jan Bertels (sp.a) ontkende dat: "Een publieke fuifzaal moet in Herentals blijven bestaan. 't Hof wordt ook steeds populairder voor fuiven: in 2013 waren er 27, in 2014 ook,maar dit jaar waren er al 39, bijna elke week dus. In 2016 liggen nu al 26 data voor fuiven vast en een aantal zijn momenteel in optie. Er wordt gewerkt met geblokkeerde fuifweekends en dat slaat aan. Bovendien slagen de jeugdverenigingen erin om die weekends onderling te verdelen. We gaan die nood aan een fuifzaal dan ook blijven invullen."

De stad huurt 't Hof nog voor de volgende 25 jaar van de vzw Parochiale Werken en heeft er recent ook nog investeringen gedaan, zoals een capaciteitsuitbreiding tot 660 man, een renovatie van e keuken en de vernieuwing van de elektriciteit. Er komen ook nieuwe geluidsboxen. "We gaan daar dus nog vele jaren van gebruik maken, want er is geen goed alternatief", aldus Jan Bertels.

Ook de plannen van het studiebureau voor de heraanleg van het binnengebied betreft, die 't Hof liquideren, hoeven geen onrust bij de verenigingen te wekken: "Het studiebureau heeft de taak scenario's op papier te zetten over wat er allemaal kan. Maar we hebben geen intentie om 't Hof af te breken."