Nog zestien dagen. Dat is wat ons rest tot het nieuwe wielerseizoen opnieuw op gang wordt geschoten in Gent, met de openingsklassieker bij uitstek: Omloop Het Nieuwsblad. In café De Karper, stelden Resul Tapmaz en organisator Flanders Classics de 72ste Omloop Het Nieuwsblad voor.

'De UCI nam de Omloop afgelopen zomer op in de World Tour kalender. Toch een zeer mooie erkenning en een bijzondere opportuniteit. Samen met organisator Flanders Classics wil de Stad Gent de openingsklassieker de komende jaren verder uitbouwen op de site van het Citadelpark' zegt schepen van Sport Resul Tapmaz.

'Nieuw dit jaar is dat ‘t Kuipke en de Floraliënhal zullen worden betrokken in de startpresentatie. In 't Kuipke worden de ploegen voorgesteld en in de Floraliënhal staan de bussen van de topploegen opgesteld. De ambitie voor de komende jaren is om extra activiteiten uit te bouwen rond de Omloop om de beleving van het evenement nog te vergroten.'

Koersdirecteur Wim Van Herreweghe blikt tevreden vooruit: 'zowel op het middenplein als in de tribunes kunnen de fans terecht voor de traditionele eerste schouwing van de wielrenners, die op het podium ook het startblad zullen tekenen. De toegang daarvoor is helemaal gratis. Op deze iconische wielerplaats willen we renners een eerste échte keer in de spotlights plaatsen.'

'Als echte sport- en fietsstad zijn we trots dat we een koers met internationale allure Gent als haar thuishaven heeft. De Omloop Het Nieuwsblad is een onbetaalbaar visitekaartje voor de stad' besluit Resul Tapmaz.