Yamila Idrissi ondervroeg Vlaams Minister van Media, Ingrid Lieten, op dinsdag 4 juni 2013 over de verslaggeving over Brussel door de VRT.

In de commissievergadering van 6 november 2012 beloofde minister Lieten om een bijkomende evaluatie te vragen aan de VRT met betrekking tot hun verslaggeving over Brussel in de verkiezingsshow van 14 oktober 2012 en de samenwerking met de regionale zenders. Yamila Idrissi vroeg de minister of de evaluatie ondertussen uitgevoerd is en wat daaruit is gebleken. 

Uit de Nieuwsmonitor die minister Lieten recent liet uitvoeren door het Vlaams Steunpunt Media bleek dat in de aanloop naar de verkiezingen van oktober 2012 Antwerpse politici 27,5% van de spreektijd in de VRT-verkiezingsprogramma's voor hun rekening namen. Politici uit Brussel-stad moeten het stellen met 2,1%. Die cijfers bevestigen dat het bijna om een structureel probleem gaat. Yamila Idrissi vroeg de minister hoe ze er in de toekomst voor zal zorgen dat Brussel niet meer wordt vergeten door de VRT.

De vraag om uitleg en het antwoord van de minister kan u hier nalezen.