Alle zalen in jeugdcentrum Jotie zijn tijdelijk niet beschikbaar wegens renovatie,dixit de website van Jotie.
Sinds februari 2016 zijn de zalen onbruikbaar.  Verenigingen die op regelmatige basis een zaal huurden, moesten uitkijken naar een alternatief.

Maarten Blondeel kaartte dit aan op de gemeenteraad :
"De valse plafonds blijken naar beneden gekomen te zijn wegens trillingen bij gebruik van de bovenliggende vloer.  Het bevestigingssysteem van de aannemer voldeed dus niet.  Nochtans werd de volledige site gerenoveerd in 2003. De aansprakelijkheidstermijn van de aannemer is verlopen dus de staddient zelf op te draaien voor de kosten en herstel. 

Dat deze werken een jaar in beslag nemen is blijkbaar omdat de technische dienst van de stad "overbevraagd is".  Het plaatsen van een aantal valse plafonds, is blijkbaar geen prioriteit met als gevolg dat alle lokalen van het Jotie gedurende een jaar onbruikbaar zijn.

Het kan toch niet dat men een jaar aanmoddert als men vaststelt dat er te weinig personeel is voor dergelijke dringende herstellingswerken die ee ninvloed hebben op de werking van de jeugddienst en veel verenigingen opzoek moeten naar een andere locatie."

 De werken zouden nu uiteindelijk worden beëindigd in maart 2017.

Meer info: Maarten Blondeel - gemeenteraadslid sp.a - 0497 53 35 19