Beste Schaarbekenaars,
Beste lezers van 'Schaarbeek Info',

Grijp de tevredenheidsenquête aan om uw ONTEVREDENHEID over het slechte Nederlands  in 'Schaarbeek Info' kenbaar te maken.
In 'Schaarbeek Info' die dit weekend in de Schaarbeekse bussen viel staat op de voorlaatste bladzijde een korte peiling naar de 'satisfactie' van de lezers. Dit is jullie kans om te laten weten dat 'Schaarbeek Info' eindelijk eens Nederlands zou kunnen gebruiken, in plaats van de huidige on-taal.

Je kan redeneren dat je gerust kan leven zonder 'Schaarbeek Info', en dat dit maar een symptoom is, maar het Nederlands waarin deze enquête is opgesteld is op zich al een reden om dit blad in de prullenmand te kegelen. Geef  het gemeentebestuur een argument om van correct taalgebruik in ‘Schaarbeek Info’ een aandachtspunt te maken en dan vooral van de kwaliteit van de Nederlandstalige teksten. 

Dit is jouw kans om te signaleren dat het je mateloos ergert. Nochtans heb je als Nederlandstalige evenveel recht op een goed gemeentelijk informatieblad. En daarenboven in de 2 talen, wat in andere gemeenten blijkbaar géén probleem is. Meer nog : dit is één van de weinige media waarin je als inwoner wat verneemt over het gemeentelijk reilen en zeilen.

Heb je dat laatste nummer al weggegooid, geef  me dan een seintje en ik bezorg je een nieuw exemplaar. Grijp dus deze kans en laat weten dat je je stoort aan het slechte Nederlands in 'Schaarbeek Info'. Bernadette Vriamont
sp.a gemeenteraadslid Schaarbeek