‘Zoals we tijdens de lancering van onze Zot van A campagne al aangaven, wordt de stad meer en meer van onderuit gemaakt’, zegt Yasmine Kherbache. ‘Dit is nog maar eens een signaal van de Antwerpenaar die echt begaan is met zijn stad, om eindelijk werk te maken van de volledige overkapping van de Ring.’ 

Vorige week nog trok Ringland op twee dagen tijden meer dan 2500 Antwerpenaren naar de Roma om de volgende stap van haar plannen voor te stellen. Tegelijkertijd nemen meer dan 2000 Antwerpenaren deel aan het CurieuzeNeuzen-project van Ringland om de luchtkwaliteit nauwkeurig in kaart te brengen.

Al deze voorbeelden bewijzen opnieuw dat de Antwerpenaren de volledige overkapping van de Antwerpse Ring willen. ‘Het is tijd dat zowel het Antwerps stadsbestuur als de Vlaamse Regering de vele oproepen van verschillende middenveldorganisaties en Antwerpse burgers die begaan met het welzijn van hun stad, serieus nemen. Ze zouden het engagement en de beschikbare expertise beter betrekken in het overkappingsverhaal, in plaats van bezorgde stedelingen voortdurend te zien als de vijand’, aldus nog Yasmine Kherbache.

sp.a stad Antwerpen roept dan ook op om massaal de petitie van Ademloos en Straten Generaal mee te ondertekenen.  Ter info, de VOKA campagne ter ondersteuning van de Oosterweelverbinding haalde op zes maanden tijd amper 6.500 handtekeningen op. 

 

Teken de petitie van Ademloos - Straten Generaal op de volgende website: http://www.ademloos.be/petitie/tegenbam