Na succesvolle edities in São Paolo, Barcelona, Manchester en Antwerpen, Gent en Mechelen strijkt The Empty Shop nu ook neer in West-Vlaanderen.

The Empty Shop is een open source project, wat betekent dat iedereen het idee, dat ontstond in een winkelcentrum in Brazilië, mag overnemen. De Kringwinkel van Antwerpen haalde als eerste dit duurzaam concept naar België en in 2016 organiseerde Curieus een Empty Shop tijdens het Festival van de Gelijkheid in Gent. Sindsdien organiseerden Curieus Antwerpen, Curieus Oost-Vlaanderen, Curieus Limburg en nu dus ook Curieus West-Vlaanderen een The Empty Shop.

We starten met een lege winkelruimte, lege hangers en kledingrekken, naakte paspoppen. Gedoneerde kledij, schoenen en accessoires vullen de winkel tijdens de inzameldagen, daarna worden de mooiste stuks verkocht.  Alle winst gaat naar het goede doel. “Projecten als deze zijn zeer belangrijk in een stad als Brugge waar we mensen bewust willen maken van de wegwerpcultuur in onze consumptiemaatschappij. Door het schenken van kledij gooien we niets weg en helpen we terwijl een goed doel, twee vliegen in één klap dus” zegt Annick Lambrecht, Federaal Volksvertegenwoordiger.

 The Empty Shop is dus niet zomaar een tweedehandswinkel, je kunt er kwaliteitsvolle stuks op de kop tikken en tegelijk je steentje bijdragen aan een betere wereld.

 Dankzij De Makersrepubliek kan Curieus West-Vlaanderen ‘The Box’ huren, een handelspand  voor startende (pop up) initiatieven. Het pand maakt deel uit van The Box Vlaanderen en is te vinden in de St.-Jakobsstraat 33 in Brugge.

 Een rok waar je eigenlijk niet langer in past, een chique pak waarin je je niet goed voelt, een prachtig paar schoenen waarmee je de overkant van de straat niet haalt … We hebben allemaal zo’n miskoop in de kast liggen.

The Empty Shop nodigt iedereen uit om modieuze kledingstukken, die niet of amper werden gedragen, een nieuw leven te geven.

 Met de opbrengst steunen we Glek VZW, zij organiseren onvergetelijke activiteiten voor kinderen in een verontrustende thuissituatie. Aangezien dergelijke initiatieven ons erg gelukkig maken, dragen wij graag ons steentje bij!

Alle niet verkochte kledij wordt opgehaald door Oxfam Solidariteit en in hun tweedehandswinkels te koop aangeboden.

Op 13, 14 en 15 juni kan je in onze shop terecht om kledij en accessoires te doneren. Je wordt er hartelijk ontvangen en krijgt een heerlijk zoete versnapering aangeboden.

In drie dagen tijd,  van vrijdag 16 juni tot en met zondag 18 juni, verkopen we onze Shop terug Empty.

 De winkel is dagelijks open van 12u tot 20u.

Deze BV’s doneerden aan The Empty Shop Gent: 

Isolde Lasoen, Muriëlle Scherre, Jani Kazaltzis, Stefanie Callebaut, Marcel Vanthilt, … 

 Volg The Empty Shop Brugge op facebook en instagram! #emptyshopbrugge.