Thijs Verbeurgt is 34 jaar en sinds 2016 lid van het partijbestuur van sp.a Mechelen. Geboren in een dorp in de buurt van Zottegem, en na omzwervingen in Gent en Brussel, is hij nu thuis in Mechelen. Thijs Verbeurgt: “Het voorbije jaar heb ik de partij en de beweging door en door leren kennen en de wekelijkse huisbezoeken hebben me een beter beeld doen krijgen van Mechelen, de Mechelaars en hun zorgen en dromen. Met die ervaring ga ik graag aan de slag om onze afdeling verder uit te bouwen.”

“Mijn eerste sp.a-activiteit in Mechelen maakte een grote indruk op mij. Ik woonde hier nog niet officieel - op m’n eentje een degelijk en betaalbaar appartement zoeken bleek veel lastiger dan gedacht - maar ik werd gevraagd om een handje te komen helpen op de eerste Mercado in 2016. Wat we daar met sp.a realiseerden, en ook de tweede keer trouwens, is iets om bijzonder trots op te zijn. Er zijn niet veel afdelingen die kunnen zeggen dat ze meer dan 10.000 mensen bij elkaar brachten. De Mercado was een warm bad, een positief verhaal, maar vooral een verhaal van ‘zelf de handen uit de mouwen steken om in Mechelen te iets te realiseren’. Dat was een schoolvoorbeeld van waar sp.a en ‘Jij Maakt Mechelen’ voor staan: constructieve actie met een boodschap, voor en door Mechelaars.”

“Het is vandaag hip om over burgerparticipatie te spreken en ook het stadsbestuur heeft er de mond van vol. Alleen blijkt dat in de praktijk een pak minder realiteit. Het is snel eenrichtingsverkeer, ook in Mechelen. Door elk weekend de baan op te gaan geloof ik meer dan ooit in het belang van huisbezoeken", aldus Thijs Verbeurgt. "We geven mensen een luisterend oor en polsen naar hun oplossingen en ideeën voor hun straat, wijk of stad. Het is aan ons om naar hen toe te gaan en met die ideeën aan de slag te gaan. En niet enkel te luisteren naar wie het al met ons eens is. Wij luisteren naar de mensen, niet gewoon om de zes jaar om hun stem te winnen, maar om hen elke dag opnieuw een stem te geven. Een afdeling tussen de mensen, voor de mensen, daar wil ik samen met deze afdeling voor gaan."

sp.a-boegbeeld Caroline Gennez is blij met de nieuwe voorzitter: “Ik heb Thijs leren kennen én waarderen als een intelligente duivel doet al. Zijn energie is aanstekelijk, hij houdt van mensen en een goed gesprek. Thijs is een echte aanwinst voor onze partij die het voorzitterschap met veel enthousiasme zal opnemen.”

Thijs Verbeurgt volgt Sophie Bollen op als Mechels sp.a-voorzitter. Caroline brengt hulde aan bezige bij Sophie: “Voor Sophie telt een dag 25 uur. Ze liet zich als OCMW-raad al een paar keer opmerken met haar sociale actie, maar tegelijk is ze mama van 2, docente aan de Hogeschool en auteur. Ze heeft zich altijd de ziel uit het lijf gewerkt voor sp.a-Jij Maakt Mechelen-activiteiten als het Repair Café of de vele Geefpleinen. Ik ben blij dat ze een belangrijke schakel in ons team blijft.” Sophie Bollen: “Ik zal naast mijn gezin en professionele activiteiten blijven focussen op mijn mandaat als OCMW-raadslid. Ik geef dan ook met een gerust gevoel mijn voorzittershamer door aan Thijs. Op mijn steun kan hij rekenen."