Op een speelse manier Nederlands leren. Met die doelstelling voor ogen startte een groep anderstalige tieners gisteren met een reeks activiteiten in de rand van het SNeL-project van de stad Mechelen.

Spelend Nederlands Leren werd in de zomervakantie van 2007 voor het eerst georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar in het Weyneshof. Vorig jaar kwam er een variant bij van de jeugddienst voor tieners van 12 tot 18 jaar. "Veel van deze jongeren komen tijdens de zomervakantie weinig of niet in contact met het Nederlands en verliezen veel van de taalvaardigheid die ze tijdens het schooljaar hebben opgebouwd", zegt schepen van Onderwijs Caroline Gennez (sp.a). "Het SNeL-project biedt hen in de eerste plaats een veilige, taalstimulerende omgeving om dit verlies tegen te gaan. De deelnemers krijgen de kans om te vertellen, te luisteren, te lezen en taalspelletjes te spelen. Ze krijgen ook de kans om fouten te maken. Door een veilige omgeving te creëren daalt de spreekangst bij de kinderen en jongeren", zegt ze.

Een aantal tieners trok maandag naar jeugdcentrum Metteko en de Kruidtuin. Tot en met 28 augustus zullen ze deelnemen aan uiteenlopende activiteiten. Op het programma staan onder meer een bezoek aan de brandweer, een sportdag in de Nekker en een dagje zee. Dankzij de financiële ondersteuning van de stad is deelname gratis.