70 jaar vrouwenstemrecht, super, iets dat zeker om te vieren is! Steeds meer dames komen in de spotlights en dat is goed. Het hoofd van onze federale politie, vrouwelijke sporters zoals Naïfa Thiam of Imke Courtois krijgen steeds meer hun verdiende aandacht. Maar moeten we op onze lauweren gaan rusten?

Wij vrouwen zijn sterk, slim, stoer of capabel genoeg. Wij moeten niet “ons mannetje kunnen staan”, “ballen aan ons lijf hebben” of een extra inspanning doen om evenveel te betekenen of bereiken als mannen.

Wat wel belangrijk is, zijn gelijke kansen komen. Deze zijn nodig om een echt verschil te kunnen maken. Het is enkel op die manier dat je tot een beleid vormt dat iedereen zijn kansen en rechten verdedigt. Vrouwen moeten dus op die barricades blijven staan zoals al zoveel vrouwen ons voordeden. Voor een toekomst waarin iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt.

Wij vrouwen van de sp.a Tienen komen dus op voor alle vrouwen in de maatschappij. Wij pleiten voor geen vrouwendiscriminatie. Iedereen is gelijk. Wij kunnen als vrouw heel wat bijdragen in deze maatschappij.

Om dit te vieren brachten we enkele Tiense sp.a vrouwen even samen en mochten zij voor de camera. Dat kan je hier herbekijken