De stad investeert voor 450.000euro aan spelinfrastructuur. Daarin zit ook de investering voor een tijdelijk indoor skatepark in een leegstaande loods.

Voor het Mechelse stadsbestuur zijn spelmogelijkheden voor kinderen een absolute prioriteit. Dit jaar wordt maar liefst 450.000euro vrijgemaakt voor nieuwe speeltuigen, spelprikkels of speeltoestellen. Aan de Lakenmakersstraat, in een leegstaande loods op de site Alfaflex, wordt een indoor skateparadijs opgezet. Tijdelijk weliswaar, want de site wordt in 2012 omgevormd tot enkele wooneenheden, een gemeenschapscentrum en een sporthal.

De tijdelijke skatehal geldt als een experiment. 'Als het aanslaat, zullen we een definitieve locatie zoeken. De indoorpiste wordt uniek in Vlaanderen', zegt schepen van Jeugd Caroline Gennez (sp.a).'

Voor de skatehal wordt samengezeten met de skaters. 'Zij weten beter dan wie ook welke noden ze hebben', zegt schepen van Ruimtelijke Planning Karel Geys (sp.a). Naast de skate-infrastructuur worden nog 24andere spelprojecten gerealiseerd.