De herfstvakantie begint. Eén, twee of meerdere vrije dagen? Annelies Storms geeft graag een paar tips om je niet te vervelen tijdens de vakantie!

Een wandeling over het Campo Santo.

Herfstvakantie is ook de periode dat we de doden gedenken. Dé periode om eens op een mooie begraafplaats rond te dwalen. Campo Santo is een unieke plek: vele vooraanstaande mensen liggen er begraven. Uit lang vervlogen tijden, maar evengoed uit mensen van de laatste jaren: denk maar aan Jan Hoet, Luc De Vos en Wilfried Martens. Het is bovendien een idyllische plek met hele mooie grafmonumenten. De Cultuurdienst ontwikkelde een nieuwe wandelkaart: met die nieuwe kaart kom je leer te weten over 50 belangrijke of merkwaardige graven op Campo Santo. De kaart zal te verkrijgen zijn in de stadswinkel, op de begraafplaats, het infokantoor Toerisme, in de bibliotheek en in het STAM.

Hello Robot

Je hebt het wellicht gehoord: R2-D2 is in het land, in Gent, in het Design Museum. Maar er is veel meer te zien in het Design Museum: vandaag opent de tentoonstelling Hello Robot. De afstand tussen mens en machine wordt elke dag kleiner. Onze telefoon meet de status van ons lichaam, de nieuwe auto kan zelf parkeren (of rijden), onze ouderen spelen met een zorgrobot. 14 vragen nemen de bezoeker doorheen de expo alsmaar dieper mee in het debat rond automatisering. Nemen robots ons werk over? Of zullen ze ons net creatiever maken en nieuwe jobs creëren? Hoe hard willen mensen afhangen van technologie? Willen ze dat robots zorgen voor de kinderen of ouders? Vertrouwen ze robots?!

Design Museum, nog tot 15 april 2018. Meer info. 

Huis Van Alijn

Het Huis van Alijn is dicht, ze werken volop aan een nieuwe opstelling. Maar ze zijn niet helemaal gesloten: er zijn wekelijks voorstellingen van Pierke en het café is ook nog open. En in de herfstvakantie is er meer! Op 31 oktober en  1 en 2 november zijn er extra voorstellingen van Poppentheater Pierke. Na de herfstvakantie op 8/11 is er de Warmste woensdag in het kader van de Warmste Week. De opbrengst gaat naar Baby-Nest een sociale organisatie die zich inzet voor moeders en hun kinderen. Check hun agenda voor meer info!

Bibliotheek De Krook

De Bibliotheek is dicht op 1 en 2 november. Voorzie je dus tijdig van voldoende boeken om onder een warm dekentje weg te kruipen. Maar als je daarna terug buiten wil: wist je dat er ook heel wat leuke activiteiten te beleven vallen in Bibliotheek De Krook? Er zijn activititeiten voor klein en groot, vormingen en cursussen... Teveel om ze hier allemaal op te sommen. Maar met één klik vind je hier een overzicht naar al hun activiteiten! 

Bibliotheek De Krook

Andere tentoonstellingen

De tentoonstellingen in het Smak en het MSK zijn uiteraard ook nog niet voorbij!