Ondanks eerdere berichten zal het gemeentebestuur de Stenen Molen toch een tussentijdse opknapbeurt geven. Binnenkort ziet de molen er weer een pak properder uit. Dat kan nu omdat een goedkope oplossing werd gevonden. De huidige coalitie heeft zich in de meerjarenplanning geëngageerd om de Stenen Molen, soms ook de Klockemolen genoemd, grondig te restaureren. Deze blikvanger en symbool van onze gemeente staat er immers al jaren troosteloos en vuil bij. Momenteel wordt het dak al vernieuwd voor een kostprijs van ongeveer € 32.000. De volledige restauratie van de witte molenromp is in voorbereiding.

Schepen Marc Desloovere (sp.a), verantwoordelijk voor patrimonium, en de schepen van erfgoed slaan de handen in elkaar om de molenromp een schoonmaakbeurt te geven. Schepen Desloovere: “Nu er toch een stelling staat voor het dak, maken we van de gelegenheid gebruik om de molenromp schoon te maken en een voorlopige laag verf te geven. We hebben een manier gevonden om dat op een goedkope manier te realiseren.”  

“We hebben deze mogelijkheid eerder onderzocht maar de opgevraagde offerte viel te duur uit. Per slot van rekening houden we vast aan ons engagement om de molen nog deze legislatuur ten gronde te restaureren. Deze ingreep is dan ook zeer tijdelijk. Met de medewerkers van de dienst Patrimonium en ’t Alternatief zal de groene aanslag verwijdert worden en een witte kalklaag aangebracht worden. Dit zal het uitzicht serieus verbeteren en de molen terug de klasse geven die hij verdient. Ook de schepenen zelf zijn van plan om een paar uur de kwasten ter hand te nemen. De voorziene uitvoering voor de grondige renovatie is in voorbereiding maar verschuift door de opgelopen wachttijden bij Onroerend Erfgoed waarschijnlijk naar 2020. Reden te meer om als gemeentebestuur de opportuniteit niet te laten voorbij gaan om toch de molen proper te maken.

Marc Desloovere, schepen van Openbare Werken en Patrimonium.                                                                                                                                 0473/516739                                                                                                                                                                                                   marc.desloovere@zwevegem.be