Naar aanleiding van de internationale dag voor personen met een handicap op 3 december, interpelleerde sp.a gemeenteraadslid Sam Van de Putte het stadsbestuur over de toegankelijkheid van de bushaltes in Aalst.
“Onze stad telt 373 bushaltes. Daarvan liggen er 66 op wegen van het Vlaams Gewest. Het stadsbestuur is dus verantwoordelijk voor de 307 resterende haltes” zegt Sam Van de Putte. “31 haltes zijn volledig toegankelijk, 99 haltes zijn toegankelijk met assistentie en 9 haltes zijn uitgerust voor reizigers met een visuele beperking.
Van de 307 haltes zijn er momenteel slechts 139 toegankelijk voor personen met een handicap. Er moet dus dringend een inhaalbeweging gebeuren”
“De doelstelling van De Lijn is om in de toekomst de reservatie voor personen met een handicap die een bus willen nemen af te schaffen. Daarvoor moeten ook de haltes toegankelijk gemaakt worden.
Wanneer we willen dat zoveel mogelijk mensen het openbaar vervoer nemen om zich te verplaatsen, dan moeten we hiervoor ook onze verantwoordelijkheid nemen” besluit Van de Putte.