Op 29 september 2016 lanceerden buurtbewoners en sp.a-schepen van stadsontwikkeling Tom Balthazar samen het stadsvernieuwingsproject Muide Meulestede Morgen. Na een studie van ruim een jaar staan de buurt en Stad Gent klaar met 15 acties (“werven”) waarin ze  samen aan de slag kunnen.

“Muide-Meulestede is een wijk boordevol talent en engagement. Dat zijn een troeven die we kunnen inzetten om samen met bewoners te werken aan het Muide-Meulestede van morgen,” vertelt  Tom.

“De opgestarte werven zijn zeer gevarieerd. Ze gaan van de heraanleg van openbaar domein, mobiliteitsvraagstukken, de toekomst van  de kerk op het Redersplein tot de inrichting van een moestuin en de aanleg van het nieuwe Houtdokpark. Maar in de toekomst kunnen we nog bijkomende werven opstarten. Aan alle buurtbewoners en buurtorganistaties: een warme oproep om mee te doen!"

Lees er meer over op de website van Tom: https://tombalthazar.wordpress.com/2016/09/29/tom-lanceert-samen-met-buurtbewoners-stadsvernieuwingsproject-muide-meulestede-morgen/