In Deurne Zuid worden een deel van de Drakenhoflaan en de Boekenberglei opnieuw aangelegd. De tram zal daarna draaien via de Drakenhoflaan en de Boekenberglei, in plaats van aan Eksterlaar.

sp.a is voor meer en betere tramlijnen. Maar enkel een keerlus verleggen, vinden we een gemiste kans. De tramlijn zou beter worden doorgetrokken, zodat we echt mobieler worden.

Het uitgangspunt  moet zijn: heringerichte straten met veel comfort en veiligheid voor voetgangers en fietsers, met voldoende parkeerplaatsen voor bewoners en waar traag wordt gereden. De plannen van het stadsbestuur en De Lijn zouden daarmee rekening  moeten houden. Maar doen dat niet.

sp.a Antwerpen vindt het verloren centen om de keerlus gewoon te verleggen. Trek de tram door tot Borsbeek zoals dat in het originele Masterplan Mobiliteit voor Antwerpen uitgetekend was en zorg voor een goed uitgeruste Park and Ride.

Via een internetenquête vraagt sp.a aan de buurtbewoners welk tracé hun voorkeur heeft. De enquête is terug te vinden op http://bit.ly/2zYK7nO