Het thema van de tweede Triënnale in Brugge werd eerder al bekend gemaakt: “Liquid city, de Vloeibare Stad”.  De eerste editie van de kunsttriënnale in 2015 bleek een groot succes. Het succes kwam er vooral door de gelaagdheid, zodat de werken en installaties door iedereen anders gelezen en beleefd konden worden. Ook door hen die minder van kunst kennen. Nu willen we op diezelfde weg verder gaan tijdens de komende editie.

Het programma voor de komende editie kreeg al stevig vorm en wordt opgebouwd rond het begrip “Liquid City” van de Poolse socioloog Zygmunt Bauman, die zelf ook naar Brugge zal komen. 

15 installaties verspreid over de stad en Urb Egg in Zeebrugge

Er is een kunstenparcours uitgetekend met startpunt op de Burg. Het parcours doorkruist de hele binnenstad, van het Minnewaterpark tot het Sasplein. In totaal zullen er vijftien installaties te zien zijn waaronder een vijftien meter hoge structuur van de Amerikaan John Powers, en de URB EGG van de Spanjaarden José Selgas en Lucia Cano. Dat wordt het epicentrum van de triënnale, dat aan de Coupure op het water zal zweven.

Ook in Zeebrugge wordt een Urb Egg pop up café geïnstalleerd. Die andere kunsttriënnale Beaufort zal eveneens betrokken worden bij het Brugse festival. De Chinese wolhandkrab, een creatie van het Brusselse architectencollectief rotor, zal opgesteld worden in de badstad. In het kader van de triënnale worden tentoonstellingen, lezingen en rondleidingen georganiseerd. 

Er wordt ook een programma voor kinderen en jongeren uitgewerkt.

Wanneer? van 5 mei tot 16 september 2018