VALAAR IS DICHTBEVOLKT EN HEEFT TE WEINIG BUURTGROEN, VOORAL IN HET DEEL TUSSEN LETTERKUNDESTRAAT EN ANTWERPEN-KIEL. SP.A WIL DE WIJK OPFRISSEN DOOR DE INRICHTING VAN TUINSTRATEN.
Welke straten komen in aanmerking om als tuinstraat te worden ingericht? Straten die vandaag geen doorgangsfunctie hebben en waar geen voortuinen aanwezig zijn. Door het aanplanten van struiken en bomen willen we deze straten opfrissen.

Zo creëren we een aangename leefomgeving. We gaan ervan uit dat de bewoners positief tegenover het idee van tuinstraten staan. En we hopen dat ze willen meewerken aan het onderhoud ervan. Om ons idee te realiseren, heeft sp.a een voorstel in de districtsraad van Wilrijk ingediend. Daarin suggereren we  verscheidene straten in de wijk Valaar als tuinstraat in te richten. We denken daarbij in eerste instantie aan de Cliviastraat, de Sportstraat en de Golfstraat.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat bomen en planten in stedelijk gebied zoals Valaar een positieve invloed hebben op de gezondheid van de omwonenden. Ze nemen immers CO op. Aangename en comfortabele straten hebben ook een positief effect op het welbevinden van de inwoners. Die ervaren minder stress. In goed aangelegde straten hebben mensen meer sociale contacten. Bovendien stijgt de waarde van de huizen…

OPROEP 
Ken je nog straten in de wijk Valaar die als tuinstraat kunnen worden ingericht?
Laat het ons weten!

MARTINE
IS FAN VAN TUINSTRATEN 

Een grondige heraanleg van de straat als tuinstraat zou fantastisch zijn aldus Martine Depauw uit  de Cliviastraat.