Begin november kreeg het kabinet-Turtelboom een mail in de bus met een artikel uit Het Belang van Limburg. In dat artikel toont een ontmoetingshuis uit Genk (De Sfeer) zich bezorgd over de energieprijzen, met name voor mensen in armoede. In zijn antwoord zegt het kabinet van minister Turtelboom dat er vanaf 2016 sociale maatregelen worden ingevoerd, terwijl dat beleid in werkelijkheid al jaren bestaat. "Zo heeft iedere Vlaming recht op een gratis hoeveelheid elektriciteit en gas", staat er ook nog in de mail.

“Maar dat klopt niet”, zegt Rob Beenders. “De Vlaamse regering heeft namelijk eerder al beslist de gratis stroom af te schaffen vanaf 1 januari 2016. Bovendien denken de mensen nu dat ze plots recht hebben op gratis gas, wat niet het geval is. Turtelboom doet alsof ze sociaal beleid invoert dat al jaren bestaat, en ze zwaait met een maatregel die ze zelf afgeschaft heeft.”

“Ofwel kent Turtelboom haar eigen dossiers niet, ofwel lacht ze de mensen in hun gezicht uit. Beide zijn totaal onaanvaardbaar voor een minister”, besluit Rob Beenders.