Werking flitspalen Servaesdaemsstraat Noorderwijk Olenseweg/Noorderwijkseweg

Aangezien deze flitspalen er nu toch een tijdje zijn geplaats had ik graag geweten hoeveel keer deze al geflitst hebben . Word er op  deze wegen nu minder snel gereden.

De flitspalen In Noorderwijk werden geplaatst omdat er op deze wegen veel te hard werden gereden en er gebeurde daar ook ongevallen met gewonden.de bewoners van de  Servaesdaemsstraat  en de Olensweg Noorderwijk  klaagden al geruime tijd over de snelheden op deze wegen.

De flitspaal die op de ring Herentals stond  thv Sint-Jobstraat vlak voor de lichten werd verhuist naar de Servaesdaemsstraat en de Olenseweg/Noorderwijkseweg werd er een nieuwe geplaats die men kan gebruiken om in beide richtingen te flitsen bij te hoge snelheden.

De flitspalen hebben dan ook al wat werk verricht.

Sinds begin 2013 heeft de camera aan de Servaesdaemsstraat 767 overtredingen vastgesteld, en op de Olenseweg/Noorderwijkseweg -die er sinds midden 2013 staat- liefst 1.039  overtredingen vastgesteld.

Sinds de flitspalen er geplaatst zijn gebeurde er geen ongevallen meer.

Afbraak kaarthuisje Goorstraat Morkhoven


Het kaarthuisje staat er een 30  tal jaar en is helemaal versleten. Over enkele jaren terug werd er in Morkhoven werd het oud gemeentehuis heropgebouwd tot een splinternieuw  dorpshuis  zodat  het kaarthuisje dat versleten was  kon worden afgebroken.

Al de activiteiten die plaats vonden in het kaarthuisje vinden nu plaats in het dorpshuis. De Geelse huisvesting  was eigenaar van het oud gemeentehuis en  stad Herentals  van de gronden waar het kaarthuisje staat.

Door de goede samenwerking van de Geelse en stad Herentals werden beiden omgeruild en zo kan de Geelse het project voor sociaal woningbouw  op de gronden van het kaarthuisje bouwen. De sloop van het kaarthuisje  zal op einde van de maand februari begin maart zijn. Zodat de werken van de bouw van de sociale woningen in de zomer kunnen plaatsvinden.

 Wanneer de bouwwerken beginnen voor het bouwen van de sociale woningen aldaar.