In onze editie van mei stelden we u al twee eerste kandidaten Lisa Leemput en Zoë Aerssens voor. Vandaag is het de beurt aan twee sportievelingen! Sam Robijns (45) en Glenn Van Rillaer (32) staan in Boutersem bekend om hun sportief engagement. 


Sam Robijns, moeder van vijf kinderen, is bij vele inwoners van Boutersem gekend als de bezieler van Danshuis Boutersem. Het Danshuis is een dansschool met maar liefst bijna duizend leden van tussen 3 en 83 jaar. Naast het Danshuis zetelt Sam al vijf jaar in de Sportraad en is ze ook actief binnen de Ouderenadviesraad en de Gezondheidsraad.

Sam hecht veel belang aan de toegankelijkheid van sport. Zo spoorde ze sportclubs aan gratis abonnementen aan te bieden om mensen uit kansarmere gezinnen aan het sporten te krijgen. Dankzij haar kregen senioren ook sportel-namiddagen aangeboden.

Het is duidelijk, deze moeder wil resoluut gaan voor een groene, gezonde gemeente, waar het goed is om te leven. Maar ook waar iedereen mee kan, ook mensen die het financieel wat moeilijker hebben of mensen die al wat ouder zijn.

 

Glenn Van Rillaer, 32 jaar, geboren en getogen in Boutersem. Hij is de jonge papa van twee dochters, is reeds sinds zijn jeugd gepassioneerd door sport. Het begon allemaal toen hij op zijn vijf jaar begon te voetballen bij Verbroedering Boutersem en er ook bleef. De laatste jaren was hij er ook afgevaardigde van de tweede ploeg én bestuurslid van Boutersem United. We geven ook graag mee dat Glenn sportstudies achter de rug heeft.

Sommigen zullen Glenn kennen als de zoon van Mia Smets, die reeds een gevuld politiek verleden in de gemeente heeft. Maar hij wil vooral zelf zijn stempel drukken en zich dan ook profileren als Glenn, niet als de zoon van Mia. Glenn wil zich graag inzetten voor sport, welzijn en veiligheid. In dat laatste kan hij zijn professionele ervaring als preventieadviseur zeker gebruiken.