Op 31 maart 2017 werd het startschot gegeven voor de tweede groepsaankoop zonnepanelen. De Oost Vlamingen krijgen opnieuw de mogelijkheid om te genieten van het voordeel van de gezamenlijke groepsaankoop. Het gaat hier om een duurzame keuze, waar de geïnteresseerde niet alleen een interessante investering doen maar tevens gedurende het volledige traject worden ontzorgd.

De groepsaankoop van vorige jaar klopte af op 2850 installaties, goed voor 12 voetbalvelden, bij 12 MW aan geïnstalleerd vermogen, of  nog: een CO² reductie van meer dan 2200 ton per jaar.

“ Geïnteresseerde inwoners kunnen zich tot 9 mei 2017 inschrijven via de website  www.oost-vlaanderen.be/zonnepanelen.  Op 10 mei volgt de veiling voor de gekwalificeerde leveranciers. Eind mei worden de ingeschreven deelnemers in kennis gesteld van hun persoonlijk voorstel. We hopen het succes van 2016 te evenaren” aldus gedeputeerde Hertog; bevoegd voor energie.

De keuze voor een 2de groepsaankoop kadert binnen de ambitieuze klimaatdoelstellingen van de provincie. Samen met de inwoners, organisaties, steden en gemeenten, bedrijven maken we werk van een klimaatgezond Oost Vlaanderen. Inzetten op energiebesparing en productie van hernieuwbare energie is een middel daartoe.