"Moatje, magge kik eu ne kier over den dansvloer sleepe". Met die woorden nodigt Annelies Storms de burgemeester uit voor de Week van het Gents. 

Tijdens de Week van het Gents van zondag 3 tot en met dinsdag 12 december 2017 wordt het schoonste en sappigste dialect van Vlaanderen opnieuw in de schijnwerpers gezet.

Annelies Storms: "We willen elk jaar het gents dialect in de schijnwerpers stellen, zeker bij jonge mensen, want zij zijn de eerste Gentenaren die het niet hebben meegekregen van de vorige generatie."

Tijdens de week van het Gents zijn er lezingen en activiteiten, er is een spelnamiddag en er zijn schoolactiviteiten. Er is de Professor Taeldemanlezing door Prof. Dr. Van Keymeulen over het Gentse woordenboek van Lodewijk Lievevrouw Coopman. Een overzicht van alle activiteiten vind je hier.

Maar ondertussen kan je al Gentse wensen versturen via facebook, Instagram of mail. Of je kan al een kort filmpje opnemen in je beste Gents. 

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/242606337" width="640" height="640" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>Het wordt zeker en vast vrie wijs!

Lees het volledige persbericht