[image] Voor socialisten is het een bijzondere 1 mei. Want de socialistische partij bestaat 125 jaar. En de Dag van de Arbeid 120 jaar. Deze dag staat sinds het prille begin voor de bescherming van gewone mensen.

Als Vlaamse socialisten leggen we ons niet neer bij 3 jaar stilstand in de Wetstraat. Integendeel, sp.a kijkt vooruit. “Want de toekomst van onze kinderen bepalen we nu.”

Ook vandaag ijveren de socialisten voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving. “We kunnen terugblikken op meer dan een eeuw rechtvaardige strijd, die zijn vruchten heeft afgeworpen voor iedereen in onze samenleving. Daar zijn we trots op.”

De socialisten pleiten voor een federale regering die bezorgd is over onze pensioenen, jobs, spaargeld en gezondheid. Erger nog dan de stilstand, is dat de federale regering de mensen nu al jaren bang tracht te maken.

“Men praat jongeren de valse gedachte aan dat ze geen pensioen meer zullen hebben als ze niet voor zichzelf sparen. Men maakt oudere werknemers, die het beste deel van hun leven keihard gewerkt hebben, bang met een pensioenleeftijd voorbij de 65. Men praat gezonde mensen peperdure hospitalisatieverzekeringen aan. Men speelt met mensen, met hun zorgen, hun dromen, hun waarden”, benadrukt Gennez.

“Ik heb genoeg van die negatieve spiraal. De toekomst zou geen dreigement moeten zijn, maar een belofte. Een belofte die we als socialisten zullen waarmaken. Onze gezinnen worden vandaag te zwaar belast; kmo’s moeten meer financiële zuurstof krijgen en de last op arbeid moet drastisch verlicht worden,“ vult de voorzitter aan.

“De stilstand in de Wetstraat heeft nu lang genoeg geduurd. Vandaag spreken we de doemdenkers tegen. Niet door de problemen te ontkennen, wel door ze aan te pakken," besluit Gennez.