De voormalige UCO-fabriek komt weer tot leven. De Stad vormt ze om tot een bedrijventerrein voor sociale economie. Vijf bedrijven zullen er 700 kwetsbare werknemers tewerkstellen. Dankzij de sociale economie kunnen zij zinvol werk verrichten, én volwaardig aan onze samenleving participeren.

Ateljee zal op de UCO-site een fietsatelier organiseren, en een sorteercentrum voor afgedankte kleding, elektro en meubels. Die worden verkocht in een gloednieuwe Kringwinkel. Ook Labeur en WeerWerk vestigen zich op de site, naast het Sociaal Dienstenbedrijf van Stad en OCMW Gent. En tot slot is er Gandae, dat instaat voor gespecialiseerde verpakkingsopdrachten.

Rondom de bedrijfsgebouwen wordt een deel van het nieuwe Bloemekenspark aangelegd. Want de dichtbebouwde Bloemekenswijk had dringend nood aan een buurtpark. Het park zal zich over 7,5 hectare uitstrekken langs de geherwaardeerde Lieve. Een plek voor ontmoeting en verpozing.

Het Balenmagazijn, tot slot, werd verbouwd tot een ‘Huis van de Sociale Economie’. Ateljee baat hier een sociaal buurtrestaurant uit, voor bewoners én werknemers. Daarnaast is er op de verdiepingen een loopbaancentrum sociale economie. Ook UCO été blijven we ruimte bieden. Op de UCO-site gaan buurt en bedrijvigheid hand in hand. En daar zijn we fier op.

Sp.a en Groen willen vanzelfsprekend op die weg verder gaan vanaf 2019. In ons programma voor de verkiezingen van 14 oktober zit een uitgebreid hoofdstuk rond economie, dat kan u lezen op de website van het kartel.