sp.a wil enkel praten over deelname aan de federale regering als alle partijen van de meerderheid dat willen en als er gesproken kan worden over een koerswijziging op socio-economisch vlak.Reynders nodigde vandaag de voorzitters van de huidige oppositiepartijen (sp.a, Ecolo en Groen!) uit. Hij zou met ons praten in het kader van zijn opdracht om een socio-economisch programma voor de definitieve regering uit te werken.

Ik denk dat het vooral om een beleefdheidsbezoek ging. Wat sp.a betreft is de uitnodiging alvast nog niet ernstig genoeg". De huidige meerderheidspartijen CD&V, Open Vld, MR, cdH en PS moeten het eerst onderling eens worden, lijkt me. Zulke uitnodiging moet eensgezind van alle meerderheidspartijen komen.
Reynders staat wel open voor een verbreding van de meerderheid, maar bij Open Vld is dat niet het geval. De Vlaamse liberalen willen niet weten van een klassieke tripartite langs Vlaamse kant, omdat dit een krachtdadig beleid in de weg zou staan. Wordt sp.a toch voor de regering gevraagd, dan moet er over sociale maatregelen gesproken kunnen worden. Als alles blijft zoals het is, zullen we blij zijn dat we in de oppositie zitten.