Op 1 januari 2018 sluiten de gemeenten Destelbergen en Merelbeke zich aan bij UiTPAS Gent. Voortaan zullen de 3 gemeenten samen UiTPAS regio Gent vormen. Met de UiTPAS regio Gent kan men punten sparen en genieten van UiTPAS voordelen in de volledige regio.

Volgens Schepen Annelies Storms (Gent) is in Gent het UiTPAS-verhaal een groot succes: er zijn al 30.733 UiTPAS-kaarten verkocht, waarvan 67% aan mensen met een kansentarief. Deze Gentenaars kunnen vanaf 1 januari ook in Destelbergen en Merelbeke terecht en krijgen zo nog een breder aanbod van culturele, sport- en vrijetijdsactiviteiten.

Met UiTPAS regio Gent hebben pashouders nu een kaart in handen waarmee ze op meer dan 150 plaatsen in Gent, Merelbeke en Destelbergen punten kunnen sparen en van voordelen kunnen genieten. Gentenaars kunnen vanaf 1 januari hun UiTPAS met andere woorden ook gebruiken in Merelbeke en Destelbergen en omgekeerd zullen inwoners van Merelbeke en Destelbergen ook van het ruime UiTPAS-aanbod in Gent kunnen genieten.

Ook in Merelbeke en Destelbergen zijn ze tevreden met de UiTPAS. 

Schepen van cultuur Bertrand Vrijens (Merelbeke): "Met de lancering van de UiTPAS worden de gemeentegrenzen opengebroken en wordt het aanbod gigantisch uitgebreid. Het is een schitterende zaak dat iemand die het financieel moeilijker heeft vanaf 1 januari aan een zeer voordelig tarief kan zwemmen in Merelbeke, naar een film kan gaan in Gent of aan een vakantiekamp kan deelnemen in Destelbergen. Met de UiTPAS komen we écht tegemoet aan de wensen en verwachtingen van gebruikers"

Lees het volledige persbericht