"De UITPAS in Gent bestaat nu meer dan twee jaar en intussen genieten al meer dan 20.000 mensen van deze spaar-en voordeelkaart .  Ik ben dus bijzonder verheugd dat deze PAS niet alleen een extraatje is voor iedereen die van het vrije-tijdsaanbod in Gent komt genieten . Maar OOK voor mensen in armoede , die zonder dit kansentarief NIET zouden kunnen genieten van dat aanbod . Het is fantastisch dat mensen gewoon met hun eigen kaart tickets kunnen kopen zoals iedereen , op een manier die niet stigmatiseert .

Dit lijkt de evidentie zelve maar de realiteit is vaak anders : als je het niet gewoon bent om naar theater te gaan bijvoorbeeld , zitten mensen vaak met vragen : 

- Welke soort voorstelling ga ik bekijken ?

- Hoe lang duurt dit stuk , is er een pauze ?

- Moet ik een programmaboekje kopen , vestiaire betalen ?

- Wat is de dresscode ? enz.

Een Uitpas kopen is één ding , maar als je er ten volle van wil genieten , dan is het voor heel wat Uitpashouders van belang , om ergens terecht te kunnen met vragen . En dat kan NU ook , dankzij " het Uitpunt op wieltjes " , dat vorig jaar startte als pilootproject.

Dus een mobiel UIT-punt , om de toeleiding van kwetsbare groepen naar het vrijetijdsaanbod , in onze stad te versterken ! Ik ben dan ook heel blij dat de eerste resultaten positief geëvalueerd werden en dat het project nu nog een jaar de tijd krijgt om verder te groeien ."