Roeselare is de eerste stad in Vlaanderen die samen met Test-Aankoop een groepsaankoop energierenovatie aanbiedt. Zo wil de stad nog meer inzetten op energierenovatie.

Roeselare moet nog energiezuiniger worden, en daarom zet Stad Roeselare alles op een groepsaankoop energierenovatie. "Heel wat woningen in de stad zijn verouderd, of aan renovatie toe, maar zonnepanelen of dakisolatie kosten een pak geld, en veel bewoners zien renovatie als een te grote struikelblok", aldus schepen van energie en klimaat Michèle Hostekint.

Dankzij groepsaankopen kunnen we de financiële kosten drukken, de inwoners van Roeselare goed informeren en zo hopelijk ook drempels wegnemen

"Energiekosten wegen sterk door in het gezinsbudget, en daarom is een energiezuinige woning ontzettend belangrijk,” zegt Michèle Hostekint. "De groepsaankoop energierenovatie wil inwoners van RSL stimuleren en activeren om in te tekenen op een uniek aanbod van Test-Aankoop. Binnen de groepsaankoop zijn verschillende producten mogelijk, zoals dakisolatie of zonnepanelen, en iedereen kan op de groepsaankoop intekenen."

"Met  energiezuinige projecten als 'Blekerijstraat, Straat van Morgen' heeft Roeselare al langer een voorbeeldfunctie wat energiezuinigheid betreft, en die koers willen we verder varen."