Tussen de driejaarlijkse Triënnales presenteert de zomerse  Pre-Triënnale een kleinschalige ingreep van een vorige of toekomstige deelnemer op een specifieke plek in de stad. Het Stationspark aan het Stationsplein is een voor velen onbekend stukje groen aan de waterkant. In de expo-container zijn foto’s van Triënnale Brugge 2015 te zien en een kleine vooruitblik naar volgend jaar. Ook een performance van visionair kunstenaar en architect Tomás Saraceno staat gepland. 


Het artistieke, culinaire en ecologische programma is dit jaar behoorlijk uitgebreid. De donderdagavonden worden gevuld met een ART TALK, kunstenaars, curatoren en architecten gaan dan diepgaand in op een maatschappelijk relevant thema. Die ART TALKS worden afgewisseld met KAAP Sessions, concerten van jong aanstromend Belgisch talent. Op vier zondagen nodigen we Brugse restaurants uit om op verplaatsing te spelen, onder de noemer URB EAT take over. Tenslotte zijn op zes zondagnamiddagen energy talks want Triënnale Brugge staat ook voor duurzaamheid en ecologie. Het volledige programma is hieronder terug te vinden.

Tijdens de laatste weken van augustus, bij gunstige weersomstandigheden, demonstreert de visionaire kunstenaar en architect Tomás Saraceno de Solar Bell, een indrukwekkende, vijf meter hoge tetraëder van buizen uit kunststofvezel en oprolbare zonnepanelen als zeilen. Met Solar Bell realiseert hij zijn utopische droom van nieuw land, niet gewonnen op de zee maar op de zwaartekracht. Wind die energie opwekt is voor Saraceno een inspiratiebron, de vliegende stad van de Italiaanse schrijver Italo Calvino een toekomstscenario.

Organisatie

Triënnale Brugge is een samenwerking tussen Brugge Plus, Musea Brugge Kenniscentrum VZW en Cultuurcentrum Brugge, in opdracht van Stad Brugge

Feestelijke opening:

Zaterdag 1 juli tussen 13.00 en 15.00 uur, in aanwezigheid van Burgemeester Renaat Landuyt