RSL is opnieuw twee heel mooie glasbollen rijker. De glasbol als canvas voor kunst kadert in het Urban Art Project. Deze keer mocht kunstenares Julie Vercruysse - of Jools Pent en Verft - zich helemaal uitleven en de glasbollen volgens haar eigen stijl en goesting in een nieuw kleedje stoppen.

Binnen het Urban Art Project werden al verschillende glasbollen aangepakt door jonge kunstenaars. Na Kristof Santy en Pieter Bostoen was het dit keer aan Julie Vercruysse, een kunstenares die al veel heeft gewerkt rond dieren en natuur.

Het Urban Art Project wil de stad een creatieve boost geven maar heeft ook een maatschappelijke functie. Het project geeft jonge kunstenaars carte blanche en een canvas in het centrum van de stad, maar het project moet ook inwoners van RSL motiveren om hun glazen afval te deponeren in de glasbollen.

"De glasbollen zorgen niet alleen voor kleur en vrolijkheid in de stad, maar we hopen op die manier ook het zwerfvuil tegen te gaan", aldus schepen van jeugd Michèle Hostekint.

De glasbollen van Julie Vercruysse staan in de Kleine Bassinstraat, vlak aan de Moermanparking.

 

Foto: Stefaan Beel