Liefhebbers van de urban culture kunnen tot eind juni terecht in het Urban Center op de Nieuwland-site in hartje Brussel. Het is een experimentele ontmoetingsplaats voor jongeren die in contact willen komen met de verschillende disciplines van de urban culture. Het programma omvat onder andere hiphop-dans, rap, slam, beatboxing, streetsporten en graffiti. 

“Brusselse jongeren zitten boordevol talent: met het Urban Centre willen we hen de plek geven om die talenten te ontwikkelen en verder aan te scherpen” aldus  Pascal Smet, collegelid bevoegd voor stedelijk beleid. 

Het project word in goede banen geleid door de Brusselaar Greg Lox, een ervaringsdeskundige die het urban milieu zeer goed kent. 

“Het project komt tegemoet aan de toenemende lokale vraag naar urban activiteiten en is een eerste stap naar de realisatie van een echt urban youth center.  Het Urban Center wil een bijkomend urban aanbod in Brussel ontwikkelen en eventueel blinde vlekken opvullen, in samenwerking met lokale partners, ”Greg Lox.

Greg werkt samen met partners zoals Met-X, Jeugd en Muziek Brussel, Zonder Handen, VGC-sportdienst en Sport Vlaanderen. Zij beschikken over een bepaalde expertise in een discipline van de urban culture. Via lessenreeksen, ateliers en workshops laten ze de bezoekers kennismaken met het urban aanbod. Dit aanbod is in de eerste plaats gericht naar jongeren en vindt plaats in de vrijetijd. Daarnaast maakt het Urban Center deel uit van een internationaal hiphopnetwerk en wil ik dit netwerk actief inzetten voor de ontwikkeling van hiphop in Brussel en België.

 Meer informatie over het aanbod kan je vinden op de Facebook-pagina van Urban Center Brussel.

 Contactgegevens:Greg Lox: 0477 96 63 63 of gregdla76@hotmail.com