Na overleg met handelaars, burgers en diverse handelsverenigingen werd beslist om de uren van autoluwe winkelstraten in de binnenstad aan te passen. De komende twee weekends geldt een testfase waarbij er een nieuw startuur is: van 13u tot 18u zijn de winkelstraten autovrij. 

Na veel overleg samen met schepen van mobiliteit Annick Lambrecht, schepen van lokale economie Hilde Decleer en diverse handelaars, burgers en verschillende verenigingen kwam vooral het voorstel naar voren om de autovrijheid maar in te stellen vanaf 13.00 uur. Na 13.00 uur is de wekelijks markt voorbij en is de parking Zilverpand minder nodig. Vóór 13.00 uur kan men dus gerust nog parkeren in het Zilverpand wat handig is voor een restaurantbezoek en vlugge boodschappen. Meteen kunnen ook de koetsen nog even de normale route volgen en kunnen Bruggelingen nog vlug iets gaan afhalen.

Al deze overwegingen doen ons besluiten om in de niet drukke shoppingsperiodes de autovrijheid pas te laten ingaan om 13.00 uur. Dit zullen we nu de komende twee weekends uittesten. Ik hoop dat iedereen deze boodschap meedeelt.

De Stad Brugge zal dus de komende twee weekends (zaterdag 28 mei en zaterdag 4 en zondag 5 juni) een testfase starten waarbij er een nieuw startuur is voor de autoluwe zone in de binnenstad: van 13.00 uur tot 18.00 uur.