Dit artikel verscheen in Het Nieuwsblad van 1/2/2016

De gemeente zat vorige week samen met Cambio, het autodeelsysteem dat nu al in Mechelen gebruikt wordt. Eerder raakte bekend dat er ook Blue-bike deelfietsen aan het station komen. Die staan er vanaf 1 maart.

De verhuur van Blue-bikes kent in Lier een stijgend succes. Pendelaars of toeristen kunnen de deelfietsen vanaf dit jaar huren op twee extra locaties, onder andere in Heist-op-den-Berg. De gemeente sloot daarvoor een overeenkomst af met de firma Blue-mobility.

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de acht geplande Blue-bikes aan het Heistse station volgens schepen van Mobiliteit David Geerts (SP.A) op 1 maart in gebruik genomen worden. “De voorbereidingen met Infrabel en NMBS zijn getroffen. In principe moeten de nodige kabels inmiddels al gelegd zijn en kan de kast die het elektronisch uitlenen regelt gemonteerd worden.” Met de Blue-bikes mikt de gemeente op treinreizigers die nog verder moeten reizen, bijvoorbeeld naar school, of naar het werk. “We zaten al samen met enkele bedrijven in het industriepark om het nut van de Blue-bikes aan te kaarten”, vertelt Geerts.

“Ook voor bezoekers van onze gemeente kan het een interessante optie zijn om bijvoorbeeld door te fietsen richting Provinciaal Groendomein de Averegten, of andere plaatsen in de gemeente.” Vorige week werd ook overleg gepleegd met Cambio Autodelen. Daarover wou Geerts nog geen concrete informatie kwijt. (kvro)