Eind mei opende we daarom het eerste Inloophuis Dementie in Gent. Mensen met geheugenproblemen en dementie én hun mantelzorgers kunnen er terecht.

“Het Inloophuis wordt hét Gentse eerstelijnscontactpunt en het kloppend hart voor al wie met dementie te maken krijgt”, zegt schepen van Welzijn en Gezondheid Resul Tapmaz. “We stellen buurtvoorziening De Vaart open voor laagdrempelige activiteiten en ontmoetingen en bouwen vanuit het Inloophuis een zorgnetwerk uit met diverse partners.”

“Maar we gaan nog een stap verder. Samen met alle partners willen we van Gent een dementievriendelijke stad maken. Een stad die aandacht heeft voor mensen met dementie en hun omgeving en ervoor zorgt dat ze zo lang mogelijk aan onze samenleving kunnen participeren.

Het Inloophuis Dementie wordt een ontmoetingsplek voor mensen met geheugenklachten en dementie, hun familie, vrienden, buren én mantelzorgers. Zowel ontmoeting en lotgenotencontact als informatie, professionele ondersteuning en vorming staan centraal”, licht OCMW-voorzitter en schepen bevoegd voor Seniorenbeleid, Armoede en Werk Rudy Coddens toe.

Locatie

Buurtcentrum De Vaart, Emiel Hullebroeckplein 1, 9050 Gentbrugge. De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Openingstijden

Het Inloophuis is open op woensdag en donderdag van 13 uur tot 16 uur, op donderdag ook van 10 uur tot 12 uur.